14 Haziran 2023 Çarşamba

Limonlu Tart Tarifi

 

Limonlu Tart Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı seker
  • 120 gram tereyağ (küçük küçük kesilmiş)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su ( 50 ml)
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 2 adet limon (suyu sıkılacak ve kabuğu rendelenecek)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 3 adet yumurta
  • 90 gram tereyag (küçük küçük kesin)

    Limonlu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; malzemeleri hamur toparlanana kadar iyice yoğurun ( baktınız zor toparlanıyor 1 yemek kaşığı daha soğuk su ekleyip devam yoğurun)
  • Hamuru yuvarlayıp streç filme sarin ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Tart kalıbını tereyağla yağlayın. Dinlenen hamuru elinizle bastırarak iyice yayın ve kenarlarından hafif yukarıya bastırın. Tabanına çatalla bir kaç kez batırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tart hamurunu 15 dak. Pişirin, hamuru fırından alın ve fırının ayarını 160 dereceye düşürün.
  • Üzeri için; tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtayı, pudra şekerini, limon rendesini ve limon suyunu tereyağına ekleyip sürekli karıştırarak kısaca ısıtın (pişirmeyin sadece kısaca ısıtın yoksa yumurta pişer)
  • Sosu hamurun üzerine dikkatlice yayın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra dikkatlice kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder