Limonlu Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı seker
- 120 gram tereyağ (küçük küçük kesilmiş)
- 1/2 (yarım) çay bardağı soğuk su ( 50 ml)
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 2 adet limon (suyu sıkılacak ve kabuğu rendelenecek)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 90 gram tereyag (küçük küçük kesin)
Limonlu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; malzemeleri hamur toparlanana kadar iyice yoğurun ( baktınız zor toparlanıyor 1 yemek kaşığı daha soğuk su ekleyip devam yoğurun)
- Hamuru yuvarlayıp streç filme sarin ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Tart kalıbını tereyağla yağlayın. Dinlenen hamuru elinizle bastırarak iyice yayın ve kenarlarından hafif yukarıya bastırın. Tabanına çatalla bir kaç kez batırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tart hamurunu 15 dak. Pişirin, hamuru fırından alın ve fırının ayarını 160 dereceye düşürün.
- Üzeri için; tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtayı, pudra şekerini, limon rendesini ve limon suyunu tereyağına ekleyip sürekli karıştırarak kısaca ısıtın (pişirmeyin sadece kısaca ısıtın yoksa yumurta pişer)
- Sosu hamurun üzerine dikkatlice yayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra dikkatlice kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder