Sütlü İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket (75 gr) toz krem şanti
Üzeri için;
- 80 gram sütlü veya bitter çikolata
- Antep fıstığı veya fındık kırıntısı
Sütlü İrmikli Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye süt, şeker ve irmik alınarak karıştırılır ve oacaga alınır, kaynayıp kıvam alana kadar ara ara karıştırmaya devam edilir.
- Kaynadıktan sonra altı kapatılıp vanilya ve tereyağı ilave edip tekrar karıştırılır.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra ağzı streç film ile kapatılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.
- Soğuyan tatlımıza bir paket toz kremşanti ilave edilir ve elimizle yoğurulur, 5 dakika kadar.
- Eğer standli mikserin varda bu işlemi onunla yapmanızı tavsiye ederim. Normal el mikserlerini kullanmayın yoğun bir karışım olduğu için bozabilir.
- Son olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Üzerlerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyip, fıstık serpiştirelim. Tekrar buzdolabına kaldıralım. Servis esnasında çıkarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder