19 Haziran 2023 Pazartesi

Sütlü İrmikli Toplar Tarifi

 

Sütlü İrmikli Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket (75 gr) toz krem şanti

Üzeri için;

  • 80 gram sütlü veya bitter çikolata
  • Antep fıstığı veya fındık kırıntısı

    Sütlü İrmikli Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, şeker ve irmik alınarak karıştırılır ve oacaga alınır, kaynayıp kıvam alana kadar ara ara karıştırmaya devam edilir.
  • Kaynadıktan sonra altı kapatılıp vanilya ve tereyağı ilave edip tekrar karıştırılır.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra ağzı streç film ile kapatılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan tatlımıza bir paket toz kremşanti ilave edilir ve elimizle yoğurulur, 5 dakika kadar.
  • Eğer standli mikserin varda bu işlemi onunla yapmanızı tavsiye ederim. Normal el mikserlerini kullanmayın yoğun bir karışım olduğu için bozabilir.
  • Son olarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  • Üzerlerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyip, fıstık serpiştirelim. Tekrar buzdolabına kaldıralım. Servis esnasında çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder