Sebzeli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram dana kuşbaşı
- 2-3 tane kapya biber
- 3-4 tane köy biberi
- 3 tane patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce etleri düdüklü tencerede pişirmekle başlayalım.
- Tencereyi iyice ısıtalım. Ardından etleri tencereye koyup karıştıralım (etler bu esnada tencereye yapışır, sıkıntı etmeyelim)
- Etleri suyunu salana kadar kavuralım.
- Etler suyunu saldıktan sonra üzerini örtene kadar su ardından da tuz ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika arası düdüklü tencerede pişirelim.
- Patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp az yağda kızartalım. Kızardıktan sonra bir tabağa alalım.
- Aynı tavada köy biberi ve kapya biberinide ekleyip soteleyelim.
- Aynı tavaya pişen etleri ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim.
- Başka bir kapta salçayı 1 bardak suda açalım. İçine sarımsak rendeleyip yemeğe dökelim.
- Kısık ateşte ,hafif suyunu çekene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder