19 Haziran 2023 Pazartesi

Sebzeli Et Sote Tarifi

 

Sebzeli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 2-3 tane kapya biber
  • 3-4 tane köy biberi
  • 3 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Sebzeli Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce etleri düdüklü tencerede pişirmekle başlayalım.
  • Tencereyi iyice ısıtalım. Ardından etleri tencereye koyup karıştıralım (etler bu esnada tencereye yapışır, sıkıntı etmeyelim)
  • Etleri suyunu salana kadar kavuralım.
  • Etler suyunu saldıktan sonra üzerini örtene kadar su ardından da tuz ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 25-30 dakika arası düdüklü tencerede pişirelim.
  • Patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp az yağda kızartalım. Kızardıktan sonra bir tabağa alalım.
  • Aynı tavada köy biberi ve kapya biberinide ekleyip soteleyelim.
  • Aynı tavaya pişen etleri ardından patatesleri ve baharatları ekleyelim.
  • Başka bir kapta salçayı 1 bardak suda açalım. İçine sarımsak rendeleyip yemeğe dökelim.
  • Kısık ateşte ,hafif suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder