26 Haziran 2023 Pazartesi

Tart Kalıbında Vanilya Pudingli Çilekli Pasta Tarifi

 

Tart Kalıbında Vanilya Pudingli Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 100 gram şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 adet yumurta ( m)
  • 175 gram un
  • 1-2 yemek kayığı süt

Kreması için;

  • 1 paket paradiescreme ( toz vanilya puding)
  • 200 gram soğuk krema ( schlagsahne )

Üzerine;

  • 500 gram çilek

Üzerinin sosu için; ( tortenguss)

  • 1 paket kırmızı cila çilekli ( tortenguss)
  • 250 ml su

    Tart Kalıbında Vanilya Pudingli Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumuşamış tereyağını mikserle çırpıyoruz.
  • Andından şeker ve vanilya şekerini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Yumurtaları tek tek ekleyip her yumurtayı 1 dakika çırpıyoruz.
  • Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip düşük ayarda çırpıyoruz.
  • En son 1-2 yemek kaşığı sütü ekleyip düşük ayarda çok az çırpıp, yağlanmış az unlanmış tart kalıbına döküp düzeltip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 20 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Kreması için toz vanilya ve krema ( schlagsahne ) derin bir kapta koyulaşana kadar çırpıyoruz.
  • Soğumuş olan kekimizi servis tabağına ters çevirip üzerine hazırlanmış olduğumuz vanilyalı kremayı sürüp, kremanın üzerine temizlenmiş ikiye bölünmüş çilekleri diziyoruz.
  • Üzerinin cilası için (tortenguss ).
  • 1 paket kırmızı toz cilayı 250 ml su ile karıştırıp kaynatıp koyulaşınca kenara alıp biraz ılıdıktan sonra fırça yardımıyla çileklerin üzerine sürüyoruz 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder