Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan (Közlenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
Üzeri için
- 500 gram tavuk bonfile
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yeşil köy biberi
- 1 büyük domates (Küp doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (En son üzerine)
Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğu hazırlayalım. Yağları uygun bir tencerede eritin.
- İnce doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip soteleyin.
- Küçüldüğünde kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edip biraz tuzla kavurun.
- Rengi dönüp suyunu çekince domatesleri ilave edin.
- Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. (15-20 dk) yumuşadığı zmn baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip kapatın.
- Beğendi için yağları tavada eritin. Unu ekleyip 2-3 dk kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırın.
- Közlenmiş ince ince doğranmış patlıcanları ilave edip karıştırın.
- Son olarak kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kapatın.
- Beğendiyi servis tabağına alın.
- Üzerine tavuğu yerleştirin.
- Tereyağ ve sıvı yağda kızdırılmış kırmızı biberi üzerine gezdirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder