16 Haziran 2023 Cuma

Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi

 

Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan (Közlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber

Üzeri için

  • 500 gram tavuk bonfile
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yeşil köy biberi
  • 1 büyük domates (Küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (En son üzerine)

    Tavuklu Hünkar Beğendi (Tam Bir Davet Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu hazırlayalım. Yağları uygun bir tencerede eritin.
  • İnce doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip soteleyin.
  • Küçüldüğünde kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edip biraz tuzla kavurun.
  • Rengi dönüp suyunu çekince domatesleri ilave edin.
  • Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. (15-20 dk) yumuşadığı zmn baharatları ekleyip 5 dk daha pişirip kapatın.
  • Beğendi için yağları tavada eritin. Unu ekleyip 2-3 dk kavurun. Sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Közlenmiş ince ince doğranmış patlıcanları ilave edip karıştırın.
  • Son olarak kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kapatın.
  • Beğendiyi servis tabağına alın.
  • Üzerine tavuğu yerleştirin.
  • Tereyağ ve sıvı yağda kızdırılmış kırmızı biberi üzerine gezdirin ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder