Karıştırma Aşı (Sivastan) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 4 su bardağı dolu dolu yoğurt
- 2,5 çorba kaşığı un
- 1 tane yumurta
- Tuz
Üzeri için;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Karıştırma Aşı (Sivastan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle akşamdan yeşil mercimek hariç bütün bakliyatları ıslamaya bırakalım.
- Ertesi günü güzelce yıkayıp düdüklü tenceresine alıp 1,5 litre su ekleyelim kıvamını daha sonra kendinize göre ayarlayabilirsiniz koyu kıvamda oluyor.
- 10 dakika pişirip, ateşten alıp 20 dakika tencerenin içinde bekletip daha iyi pişmesini sağlayalım.
- Diğer yandan uygun bir tencereye yıkamış olduğumuz yeşil mercimeği ekleyip kısık ateşte pişmesini sağlayalım.
- Pişen yeşil mercimeği süzüp, onuda düdüklüye ekleyelim ateşe alalım kaynamaya bırakalım.
- Diğer yandan uygun bir kabın içine yoğurt, yumurta, unu ekleyip çırpalım, düdüklünün içinde birkaç kepçe suyunu alıp, yoğurt karışımımıza ekleyip çırpalım ve yoğurdumuzuda ekleyip, birkaç kaynar geldikten sonra kıvam alıyor zaten.
- Sos tavamıza yağlarımızı ekleyip iyice kızınca nanemizi ekleyelim ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz biz buzda ekleyip, tükettik sıcakta çok güzel oluyor servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder