2 Haziran 2023 Cuma

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baklaları yıkayalım, daha sonra kılçıklarını ayıklayıp doğrayalım.
  • Un, limon suyu ve suyu bir kaba alıyoruz baklaları o kaba doğrayıp suda bekletelim.
  • Baklalar suda beklerken minik küp şeklinde doğranmış soğanı ,zeytinyağı ile kavuralım.
  • Soğanlar kavrulunca baklaları sudan alıp direk tencereye koyalım karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp on dakika kendi suyuyla pişirielim.
  • Sonrasında baklaları beklettiğimiz sudan 3 yemek kaşığı tencereye ekliyoruz ve üzerine de baklaların hizasına gelecek kadar normal su ekleyelim.
  • Tuzunu ve şekerini de ekleyip ezmeden hafif bir karıştıralım.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kısalım.
  • Pişince altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotunu ekliyelim karıştırmadan kapağını kapatalım.
  • Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder