Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bakla
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
- Zeytinyağı
Taze Bakla Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklaları yıkayalım, daha sonra kılçıklarını ayıklayıp doğrayalım.
- Un, limon suyu ve suyu bir kaba alıyoruz baklaları o kaba doğrayıp suda bekletelim.
- Baklalar suda beklerken minik küp şeklinde doğranmış soğanı ,zeytinyağı ile kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca baklaları sudan alıp direk tencereye koyalım karıştıralım.
- Kapağını kapatıp on dakika kendi suyuyla pişirielim.
- Sonrasında baklaları beklettiğimiz sudan 3 yemek kaşığı tencereye ekliyoruz ve üzerine de baklaların hizasına gelecek kadar normal su ekleyelim.
- Tuzunu ve şekerini de ekleyip ezmeden hafif bir karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocağı kısalım.
- Pişince altını kapatıp 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve ince kıyılmış dereotunu ekliyelim karıştırmadan kapağını kapatalım.
- Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder