Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tane havuç
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- Maydanoz
- 1.5 litre sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 – 4 damla limon
Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarlar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
- Havuç rendelenir.
- Doğranan mantarlar tereyağ ile beraber tencereye alınır.
- Suyunu sallana kadar kavrulur. Suyunu salınca kapağı kapatılarak 10 dakika kaynatılır.
- Üzerine havuçlar eklenerek sotelenir.
- Daha sonra sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 dakika kadar haşlanır.
- Daha sonra arpa şehriye eklenir.
- Şehriye ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Ayrı bir kasede yoğurt, un ve limon suyu çırpılır. Çorbaya tuz, nane ve kıyılmış maydonoz eklenir.
- Çırpılan terbiyeye birkaç kepçe çorbadan eklenir ve ılıştırılır.
- Ilınan terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder