1 Haziran 2023 Perşembe

Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi

 

Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Maydanoz
  • 1.5 litre sıcak su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 – 4 damla limon

    Terbiyeli Şehriyeli Mantar Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarlar temizlenir ve küçük küçük doğranır.
  • Havuç rendelenir.
  • Doğranan mantarlar tereyağ ile beraber tencereye alınır.
  • Suyunu sallana kadar kavrulur. Suyunu salınca kapağı kapatılarak 10 dakika kaynatılır.
  • Üzerine havuçlar eklenerek sotelenir.
  • Daha sonra sıcak su eklenir ve kapağı kapatılarak 15 dakika kadar haşlanır.
  • Daha sonra arpa şehriye eklenir.
  • Şehriye ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, un ve limon suyu çırpılır. Çorbaya tuz, nane ve kıyılmış maydonoz eklenir.
  • Çırpılan terbiyeye birkaç kepçe çorbadan eklenir ve ılıştırılır.
  • Ilınan terbiye çorbaya eklenir ve karıştırılır. Bir taşım kaynatılıp servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder