1 Haziran 2023 Perşembe

Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi

 

Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo çilek
  • 1 kilo toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
  • Şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
  • Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
  • 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine bir kaç damla limon sıkılır.
  • Hazır olan çilek reçeli kavanozlara konarak soğuması beklenir. Soğuduktan sonra kapakları kapatın.
  • *Reçeli uzun süre saklamak isterseniz sıcakken kapaklarını kapatıp ters çevirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder