Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo çilek
- 1 kilo toz şeker
- Yarım su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Dağ Çileği Reçeli (Hanifta) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
- Şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
- Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
- 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine bir kaç damla limon sıkılır.
- Hazır olan çilek reçeli kavanozlara konarak soğuması beklenir. Soğuduktan sonra kapakları kapatın.
*Reçeli uzun süre saklamak isterseniz sıcakken kapaklarını kapatıp ters çevirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder