Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:,
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1caybardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- 500 gram ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 küçük dilim limon
Baklavayı açmak için;
- Yarım kilo nişasta
Üzerine;
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
Yan Büzgülü Kesme Baklava (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba unu koyalım ortasını havuz yapalım yumurta sirkeyi suyu sütü dökelim unun vanilya kabartma tozu ve tuzu serpelim ortadaki malzemeleri biraz elimizle 1 dakika çırpalım.
- Kenarlarından unu toplayarak hamuru yoğuralım hamuru 14 adet bezeyi bölelim.
- Nişasta dolu bir kapta 2 saat dinlendirelim.
- Sonra bezelerin altına üzerine nişasta serperek pasta tabağı kadar açalım bir tepsiye koyalım.
- Üzerine çok az nişasta koyalım sonra buzdolabı poşeti koyalım hepsini bu şekilde aralarına buzdolabı poşeti koyarak yapalım üzerine bir bez örtelim.
- 1 saat daha bekletelim sonra tezgaha çok nişasta serpelim hamura da çok az nişasta serpelim oklava ile büyüterek açalım.
- Rulo şekilde saralım çok sıkmadan hamuru büzelim oklavadan çıkarmadan hamuru yavaşça açalım uç kısmına iki üç katlayalım.
- Tam orta kısıma cevizi uzunlamasına serpelim.
- Kıvırdığımız köşeden hamuru çok sıkmadan rulo şekilde yapalım.
- Bütün hamurları bu şekilde yapıp dizelim sonra bıçakla 10 cm boyunda keselim.
- Tereyağı tencereye koyalım kısık ateşte eritelim üzerine çıkan beyaz köpükleri süzgü yardımı ile bir tabağa alalım.
- Sonra sıvı yağı da katıp karıştıralım bir fırça yardımıyla tatlının üzerine bolca sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirelim.
- Sonra çıkaralım sonra çıkarıp yağlı kağıt kapatalım fırına derecesi 170 dereceye indirelim 30-35 dakika kontrol ederek tatlıyı pişirelim.
- Diğer tarafta tatlının şerbetini 20 dakika kaynatalım bir dilimi ekleyip 5 dakika kaynatıp ocağı altını kapatalım.
- Sonra şerbeti soğumaya bırakalım tatlı ılık olarak şerbeti de ılık buluşturalım en az 2 saat bekletelim şerbeti çeksin diye afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder