Malzemeler
Krep için;
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 2 adet yumurta
- Tuz
İç ve dışı için;
- Krem peynir
- Krem çikolata
- Soyulmuş salatalık
- Domates
- Kaşar
- Zeytin
Nasıl Yapılır?
- Kabımızın içerisine un, süt, su, tuz, yumurtayı koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Tavamızın içerisine büyük bir kaşık yardımıyla krebimizi döküp tavanın her yerine gelecek şekilde tavayı yaydırıyoruz.
- Ocakta 1 dakika çevirerek arkasını ve önünü pişiriyoruz. (krebimiz hazır).
- Krebimizin içerisine krem peyniri sürüyoruz.
- Patates soyma aparatımızla salatalığımızın iç kısmını ince dilimler halinde soyuyoruz ve krem peynirimizin üzerine sırasıyla gelecek şekilde diziyoruz.
- Krebimizi güzel bir şekilde sarıyoruz ve aralıklarla kesiyoruz.
- Süslemesi için küçük domatesler, salatalık, kaşar ve zeytinle kürdan yardımıyla süslüyoruz.
- Krem çikolatalısını da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder