Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Fındıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı ya da margarin
- 150 gram pudra şekeri (1 su bardağından 2 parmak eksik)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı
- 50 gram iri çekilmiş fındık
- 1 çay bardağı ayva marmelatı
Üzeri için;
- Toz fıstık
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Fındıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurm kabına un hariç diğer malzemeleri ,ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ilave edip yoğuralım.
- Hamurdan ceviz boyutunda parçalar koparıp yuvarladıktan sonra elimizle hafif bastıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiye hamurlarının kenarlarını önce yumurta akıyla sonra fındıkla kaplayalım.
- Ortalarına parmak ucumuzla bastırıp çukur açalım.
- Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ben 20 dakika pişirdim. Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir. Çok kızarmadan bu şekilde pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerin ortasına ayva marmelatı ile dolduralım. Dilediğiniz meyve marmelatını kullanabilirsiniz.
- Son olarak üzerlerini fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder