7 Temmuz 2023 Cuma

Supangle Pastane Usulü Tarifi

 

Supangle Pastane Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik elenmiş un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk su

Üzeri için:

  • Sütlü ve beyaz çikolata rendesi
  • Toz antep fıstığı
  • Fındık
  • Ceviz isteğe göre

    Supangle Pastane Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakao, şeker,yumurta ve unu tencereye alalım.
  • Üzerine süt ilave ederek içinde hiç topak kalmayacak şekilde hızlıca karıştıralım.
  • Ocağın altını yakıp orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya dek pişirelim.
  • Göz göz olduktan sonrada 2 dk kadar pişirip ocaktan alalım.
  • İçerisine çikolata vanilya ve yağı ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra buz gibi suyu azar azar ilave ederek mikserle 5 dk kadar çırpalım.
  • Supanglemiz hazır kaselere pay edip dinlendirelim.
  • Ardından üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder