Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
Yoğurtlu kısmı için
- 4.5 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Et kısmı için
- 300 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça (Biber kullandım)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlara çizikler atarak fırın tepsisine dizelim yanında diğer sebzeleri de közleyebilirsiniz.
- 190 derece fırında yaklaşık ortalama 20-25 dakika közleyelim süre değişebilir kontrollü.
- Közlenmiş sebzeleri sıcakken kapaklı bir kaba alalım. Bir süre bu şekilde beklerse daha kolay soyulur.
- Patlıcanların kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
- İyice soğumuş patlıcana yoğurdu çırparak ilave edelim.
- Rendelenmiş sarımsak tuz ve zeytinyağını karıştırıp uygun bir tabağa alalım.
- Etleri kuşbaşı doğrayalım bir süre kavuralım suyunu çekince soğanı ilave edelim kavuralım.
- Salçayı ilave edelim kavuralım.
- Tereyağını ilave edelim bir süre kavuralım.
- Baharatlarını suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Biraz ılık kıvama gelince patlıcanların üzerine alalım.
- İster büyük boy tabakta sunabilirsiniz. İsterseniz her bir servis için iki üç yemek kaşığı yoğurtlu kısmından ve üzerine etini koyarak tekli servis olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder