3 Temmuz 2023 Pazartesi

Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi

 

Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

Yoğurtlu kısmı için

  • 4.5 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Et kısmı için

  • 300 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Ali Nazik (Yaz Aylarının En Lezzetli Et Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlara çizikler atarak fırın tepsisine dizelim yanında diğer sebzeleri de közleyebilirsiniz.
  • 190 derece fırında yaklaşık ortalama 20-25 dakika közleyelim süre değişebilir kontrollü.
  • Közlenmiş sebzeleri sıcakken kapaklı bir kaba alalım. Bir süre bu şekilde beklerse daha kolay soyulur.
  • Patlıcanların kabuklarını soyalım ince kıyım doğrayalım.
  • İyice soğumuş patlıcana yoğurdu çırparak ilave edelim.
  • Rendelenmiş sarımsak tuz ve zeytinyağını karıştırıp uygun bir tabağa alalım.
  • Etleri kuşbaşı doğrayalım bir süre kavuralım suyunu çekince soğanı ilave edelim kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim kavuralım.
  • Tereyağını ilave edelim bir süre kavuralım.
  • Baharatlarını suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
  • Biraz ılık kıvama gelince patlıcanların üzerine alalım.
  • İster büyük boy tabakta sunabilirsiniz. İsterseniz her bir servis için iki üç yemek kaşığı yoğurtlu kısmından ve üzerine etini koyarak tekli servis olarak hazırlayabilirsiniz. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder