2 Temmuz 2023 Pazar

Annemin Baklava Tarifi

 

Annemin Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı tereyağ (eritilmiş)
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon
  • Ceviz (iri kıyılmış)

Şerbeti için;

  • 1.5 kilo toz şeker
  • 2.5 litre su
  • Yarım limon suyu

    Annemin Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir bir kaba alıp tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
  • Ardından un ve kabartma tozunu katıp yoğurmaya başlayın. Elinizle alttan üste doğru yoğurmaya devam edin. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Ardından elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Tepsininizn büyüklüğüne göre 3 er 3 er yada 4 er 4 er olacak şekilde aralarına nişasta seperek üst üste koyun ve açmaya başlayın.
  • Açtığınız yufkayı tepsiye koyun. Her iki yufkada bir iri olarak çektiğiniz cevizden koyun. Son yufkadan sonra baklava diliminde kesip bolca tereyağı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. ( üstüne döktüğünüz yağı, tereyağ ve sıvı yağını karıştırıpta kullanabilirsiniz.
  • Şerbeti için; şeker ve suyu bir tencereye koyup 1 saat kadar kaynatın. Rengi döndükten sonra limon suyunu katıp 15 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatın.
  • Tatlınızın şerbetini katarken birinin soğuk diğerinin sıcak olmasına dikkat edin daha güzel oluyo. (tarif 2 tepsiliktir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder