Mısır Unu Çorbası (Cennet Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 kuru soğan
- 1 orta büyüklükte patates
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için
- Tereyağ yada sıvı yağ tercih sizin
- Kırmızı toz biber
Mısır Unu Çorbası (Cennet Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanacağımız tencereyi alıp tereyağını eritelim ve ardından mısır ununu ekleyin yakmadan kavuralım.
- Sonra 4’e böldüğümüz soğan, patatesi ve sarımsağı ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- Ardından baharatları tuzu ekleyip sıcak suyunu ilave edelim.
- Sebzeler iyice yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişirelim pişen sebzelerimizi blender dan geçirelim ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım.
- Sonra bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım.
- Ayrı bir tavada yağ ve toz biberi kızdıralım kaselere aldığımız çorbamızın üzerine birer ikişer kaşık gezdirelim ve servise hazır deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim.
Not: patates çok su çektiğinden su ölçüsünde değişiklik olabilir sizler kontrollü ekleyiniz gerekirse sıcak su takviyesi yada tavuk suyu takviyesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder