Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-5,5 su bardağı un (dikkatli ekleyin)
Balon Ekmek (Pita Ekmeği-) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
- Unu lütfen kontrollü ekleyin. 6 veya 6,5 su bardağından az da olabilir sizde. Kulak memesi yumuşağında olacak.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince, yuvarlayıp tekrar yoğurma kabına alıp üzerine streç film geçirerek, sıcak bir yerde mayalanmaya bırakalım. (1 saat).
- Mayalanan hamuru dıştan içe katlayarak, havasını alıyoruz ve hafif unladığımız tezgaha alıp 10 parçaya bölüp, beze haline getiriyoruz.
- Hafif unlayıp, merdane yardımı ile 12-13 cm olacak şekilde açalım.
- Tepsilerimizin üzerine yerleştirelim. (bir tepsiye 5 tane sığıyor).
- Önden ısıtılmış alt üst ayarda, 250 derece fırınımıza verelim. Benim ekmeklerim 5 dakikada piştiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder