4 Temmuz 2023 Salı

Burma Börek Tarifi

 

Burma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 50 gram tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un

Arası için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ

Açmak için;

  • 3 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 5 tane büyük patates
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yoğurma kabına un hariç diğer bütün malzemeleri alıp çırpma teli ile karıştıralım, azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım 24 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
  • Hazırladığımız bezeleri nişastaya bulayıp üzerine streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirelim.
  • Bu arada iç harcı hazırlayalım bunun için patatesleri soyup doğradıktan sonra bir tencereye alıp üzerine su ilave edip, haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri pürüzsüz bir şekilde ezelim soğanı ince ince doğrayıp ilave edelim baharatları da ekledikten sonra güzelce karıştıralım arasına süreceğimiz.
  • Tereyağı eritip, sıvı yağ ile karıştıralım ve açmak için kullanacağımız un, kabartma tozu, nişastayıda uygun bir kabın içinde karıştıralım.
  • Dinlenen bezeyi hazırladığımız nişastalı karışımdan serperek 50-55 santim çapında açtığımız yufkayı oklava ya sarıp, iki elimizle ortada büzerek oklavadan çıkaralım.
  • Büzgüyü tekrar geri açıp, görselde anlattığım gibi fırça yardımı ile yağ sürüp ortasına iç harcını koyalım ve elimizle burarak kıvıralım yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  • Bu şekilde bütün bezeleri hazırladıktan sonra kalan yağımızı fırça ile üzerine sürelim.
  • 180 derece ısınan fırında altı üstü güzelce kızarıncaya dek pişirelim. Görseli ve lezzeti ile şahane bir börek deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
  • Nane

    Burma Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder