Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi

 

Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Limon sosu için

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik limon suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal (Renk versin diye)
  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (Islatmak için)

    Ferah Pasta (Limon Soslu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İrmik ,şeker, nişasta ve un tencereye alınır ve karıştırılır.
  • Üzerine süt eklenerek iyice karıştırılır. Göz göz olana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alınca tereyağ ve vanilya eklenerek 2-3 dakika çırpıcı ile elde hızlıca çırpılır.
  • Kedi dili bisküvilerin sadece tek yüzeyi süte hızlıca bandırılır. Çok ıslatmayın ,kremanın ısısı ile yumuşuyor zaten.
  • Islak kısım yukarıda kalacak şekilde tepsiye dizilir.
  • Üzerine irmikli krema dökülür. Yüzeyi düzeltilir ve soğumaya bırakılır.
  • Üzerine dökeceğimiz sosun karışmaması için irmikli katmanın tamamen soğuması önemli !!! limon suyu, şeker, zerdeçal, nişasta ve su sos tenceresine alınır, homojen olana kadar çırpılır.Sürekli karıştırarak pişirilir. Eğer kıvamı çok koyulursa su ilave edebilirsiniz. Koyu ama akışkan bir kıvam elde etmeliyiz.
  • Soğumuş irmikli kremanın üzerine limonlu sos dökülür.
  • Sıcaklığı çıkınca üzeri streclenerek buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen tatlı dilimlere ayrılır. Arzuya göre çilek, nane yaprakları,limon dilimleri vs ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...