4 Temmuz 2023 Salı

Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçülü Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçülü Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

20 cm kalıp ölçüsü için malzemeler:

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 50 gram eritilmiş tereyağı

Cheesecake için;

  • 360 gram labne peyniri (2 paket)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Frambuaz sos için;

  • 1 su bardağı frambuaz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı suda açılmış 2 yemek kaşığı nişasta

    Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçülü Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 paket burçak bisküvi ve 1 su bardağı fındığı rondodan geçirerek, 50 gram eritilmiş tereyağı ile karıştıralım.
  • Dışını alüminyum folyo ve içini de fırın kağıdı ile kapladığımız kalıbın tabanına karışımı yayalım ve 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
  • 360 gram labne peyniri (2 paket labne peyniri), 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker eriyene kadar çırpalım ve 1 paket krema, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • 2 yumurtayı teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra 1 paket vanilya ilave edip karıştıralım.
  • Hazırladığımız karışımı, kalıba dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, fırın tepsisine su koyup fırının en alt bölümüne ve fırın telini tam ortaya koyalım.
  • Piştikten sonra, fırının kapağını aralayıp, 1 saat içinde bekletelim.
  • Frambuaz sosu için: 1 su bardağı frambuazı, 4 yemek kaşığı şeker ile rondodan geçirelim.
  • Daha sonra süzgeçten geçirelim.
  • Yarım su bardağı suda açılmış 2 yemek kaşığı nişastayı ilave edip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Oda sıcaklığına gelen cheesecake ‘in üzerine dökelim ve buzdolabında 1 gün bekletelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder