Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçülü Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
20 cm kalıp ölçüsü için malzemeler:
Tabanı için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 50 gram eritilmiş tereyağı
Cheesecake için;
- 360 gram labne peyniri (2 paket)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Frambuaz sos için;
- 1 su bardağı frambuaz
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı suda açılmış 2 yemek kaşığı nişasta
Çatlamayan Çökmeyen Tam Ölçülü Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket burçak bisküvi ve 1 su bardağı fındığı rondodan geçirerek, 50 gram eritilmiş tereyağı ile karıştıralım.
- Dışını alüminyum folyo ve içini de fırın kağıdı ile kapladığımız kalıbın tabanına karışımı yayalım ve 10 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
- 360 gram labne peyniri (2 paket labne peyniri), 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker eriyene kadar çırpalım ve 1 paket krema, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yemek kaşığı un ilave edip çırpmaya devam edelim.
- 2 yumurtayı teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra 1 paket vanilya ilave edip karıştıralım.
- Hazırladığımız karışımı, kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, fırın tepsisine su koyup fırının en alt bölümüne ve fırın telini tam ortaya koyalım.
- Piştikten sonra, fırının kapağını aralayıp, 1 saat içinde bekletelim.
- Frambuaz sosu için: 1 su bardağı frambuazı, 4 yemek kaşığı şeker ile rondodan geçirelim.
- Daha sonra süzgeçten geçirelim.
- Yarım su bardağı suda açılmış 2 yemek kaşığı nişastayı ilave edip kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Oda sıcaklığına gelen cheesecake ‘in üzerine dökelim ve buzdolabında 1 gün bekletelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder