Kakaolu Fındıklı Kek Yapılışı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı fındık
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)
Kakaolu Fındıklı Kek Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kakaolu fındıklı kek için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alalım. Beyaz ve köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
- Karışımın içerisine süt ve sıvı yağ ekleyelim. Sonrasında un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.
- Daha sonra sürülebilir çikolatayı da karışımın içerisine ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
- Son olarak fındık kırığını ilave edelim ve mikserle birkaç tur daha çırpalım.
- Kalıbımızın her tarafını fırçayla güzelce yağlayalım. Bu aşamada dilerseniz tereyağı ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz.
- Yağladıktan sonra kalıbın içerisine bir miktar un serpelim. Sağa sola hareket ettirerek kalıbı güzelce unlayalım.
- Hazırladığımız hamurun tamamını kalıbın içerisine boşaltalım. İsteğe bağlı olarak üzerine yine birkaç tane fındık serpiştirebilirsiniz.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
- Fırından aldıktan sonra kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakalım.
- İyice soğuduktan sonra üzerine bir servis tabağı yerleştirip ters çevirerek keki kalıptan çıkaralım.
- Kekimizi bu şekilde sade olarak servis edebileceğiniz gibi üzerine çikolata sosu gezdirerek de servis edebilirsiniz.
- Son olarak kekin üzerine biraz da fındıkları serptikten sonra kekimiz artık servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder