Kakaolu Fındıklı Kek Yapılışı

 

Kakaolu Fındıklı Kek Yapılışı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)

    Kakaolu Fındıklı Kek Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu fındıklı kek için öncelikle karıştırma kabımıza yumurta ve toz şekeri alalım. Beyaz ve köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpalım.
  • Karışımın içerisine süt ve sıvı yağ ekleyelim. Sonrasında un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim.
  • Daha sonra sürülebilir çikolatayı da karışımın içerisine ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
  • Son olarak fındık kırığını ilave edelim ve mikserle birkaç tur daha çırpalım.
  • Kalıbımızın her tarafını fırçayla güzelce yağlayalım. Bu aşamada dilerseniz tereyağı ya da sıvı yağ kullanabilirsiniz.
  • Yağladıktan sonra kalıbın içerisine bir miktar un serpelim. Sağa sola hareket ettirerek kalıbı güzelce unlayalım.
  • Hazırladığımız hamurun tamamını kalıbın içerisine boşaltalım. İsteğe bağlı olarak üzerine yine birkaç tane fındık serpiştirebilirsiniz.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldıktan sonra kekimizi oda sıcaklığına gelinceye kadar soğumaya bırakalım.
  • İyice soğuduktan sonra üzerine bir servis tabağı yerleştirip ters çevirerek keki kalıptan çıkaralım.
  • Kekimizi bu şekilde sade olarak servis edebileceğiniz gibi üzerine çikolata sosu gezdirerek de servis edebilirsiniz.
  • Son olarak kekin üzerine biraz da fındıkları serptikten sonra kekimiz artık servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...