Çilekli Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İçi için:
- 100 gram çilek
- 2 paket toz krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
Çilekli Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek için: yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Üzerine sütü, sıvı yağı, kakao, vanilin, kabartma tozu ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- 26 cm kalıba koyup, 150 derece fırında (önceden isinmiş) 20 dakka pişirelim.
- Pişen keki soğuması için bekletelim.
- Kreması için: toz krem santıyı sütle çırpalım (yapılışı her paketin arkasında mevcut).
- Damla çikolatayı en sonra ilave edelim.
- Kekin üzerini bir kaşık yardımı ile başka bir kaba alalım. 1 cm yeterli.
- Üzerine krem santiden ekleyip doğradığımız çiçekleri koyalım.
- Üzerine kremasını sürüp yuvarlak (kubbe) şeklini verelim.
- En son olarak üzerinden aldığımız keki rondodan veya ellerimizle ufalayalım ve kremanın üzerine serpelim.
- Çok hafif ellerimizle üzerine bastıralım.2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis edelim, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder