5 Temmuz 2023 Çarşamba

Diplomat Kreması (Tüm Pastalarda Kullanılabilir) Tarifi

 

Diplomat Kreması (Tüm Pastalarda Kullanılabilir) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt (2,5 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 3 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 50 ml krema (%35 yağ oranı)

    Diplomat Kreması (Tüm Pastalarda Kullanılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri bir kaba alıp çırpıyoruz.
  • Üzerine nişastayıda ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Hafif kabarması gerek.
  • Sütü ısıtıyoruz. Isıttığımız sütten 1 su bardağı alıp yumurta ve şeker karışımının üzerine yavaş yavaş çırparak döküyoruz. Terbiye yapar gibi.
  • Daha sonra yumurta, şeker, nişasta ve süt karışımını tencerede ki kalan sütün içine döküyoruz.
  • Tekrar ocağa alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Kıvam alınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip bir kaseye alıp üzerine streçfilm kaplayıp soğutuyoruz.
  • Üzeri kabuk bağlamasın diye bir kaç saat soğuduktan sonra mikser ile güzelce çırpıyoruz.
  • Ayrı bir yerde kremayı çırpıyoruz. Krema mutlaka soğuk olmalı ve yağ oranı %35 olmalı yoksa kabarmaz.
  • Çırptığımız krema ile diğer kremayı birleştiriyoruz ve katlayarak karıştırıyoruz. Diplomat kreması hazır tüm tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz çok iyi oluyor afiyet şeker olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder