5 Temmuz 2023 Çarşamba

Kabak Balığı Tarifi

 

Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze kabak
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

    Kabak Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların uç kısımlarını temizleyelim ve uzun uzun keselim, ardından tencereye bir miktar su koyalım.
  • Kaynamaya başlayınca kabakları içine atıp 6-7 dakika haşlayalım.
  • Derin bir kaba yumurtaları kırıp içerisine baharatları ekleyelim, suyunu süzdüğümüz kabakları havlu kağıt yardımıyla kurulayalım.
  • Daha sonra kabaklarımızı yumurta karışımına sonra mısır ununa bulayalım.
  • Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. Hazırladığımız kabak dilimlerini tavada arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım ve kızarttığımız kabakların üzerine gezdirelim.
  • Ben üzerini pul biber ve dereotu ile süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder