Kabak Balığı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet taze kabak
- 2 yumurta
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Kızartma için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Kabak Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların uç kısımlarını temizleyelim ve uzun uzun keselim, ardından tencereye bir miktar su koyalım.
- Kaynamaya başlayınca kabakları içine atıp 6-7 dakika haşlayalım.
- Derin bir kaba yumurtaları kırıp içerisine baharatları ekleyelim, suyunu süzdüğümüz kabakları havlu kağıt yardımıyla kurulayalım.
- Daha sonra kabaklarımızı yumurta karışımına sonra mısır ununa bulayalım.
- Tavaya sıvı yağ koyup kızdıralım. Hazırladığımız kabak dilimlerini tavada arkalı önlü kızartalım ve servis tabağına alalım.
- Ayrı bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu karıştıralım ve kızarttığımız kabakların üzerine gezdirelim.
- Ben üzerini pul biber ve dereotu ile süsledim, siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder