Güveçte Kuzu Gerdan Tarifi

 

Güveçte Kuzu Gerdan Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 parça kuzu gerdan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Güveci yağlamak için )
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml )
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 tatlı kaşığından az kekik

    Güveçte Kuzu Gerdan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Teflon tavayı ocağa koyup iyice ısıtın etleri yerleştirip önlü arkalı güzelce mühürleyip bir kenara alın.
  • Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
  • Aynı tavanın içinde iri doğranmış soğan sarımsak ve biberleri de soteleyin.
  • Bir yemek kaşığı tereyağ ile güvecinizi iyice yağlayıp halka halinde doğranmış domatesleri yerleştirin.
  • Üzerine soğan be biberlerin yarısını serpiştirin.
  • Etleri koyup üzerine tekrar soğan ve biberleri yerleştirin tekrar üzerine domates sosunu yayın.
  • Sosu için gerekli bütün malzemeleri güzelce karıştırın ve etlerin üzerine gezdirin.
  • En son olarak üzerine küçük parçalar halinde tereyağ ekleyebilirsiniz.
  • Güvecin kapağı varsa kapatın yoksa ıslatmış olduğunuz fırın kağıdı sonra üzerine alüminyum folye ile iyice kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1,5 saat pişirin afiyet olsun 😋
  • Bu kebabı denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli oluyor 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...