Ispanaklı Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru (Dikdörtgen) ya da 6 adet milföy hamurunu dikdörtgen olacak şekilde birbirine yapıştırarak da kullanabilirsiniz
- 250 gram ıspanak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Küçük 1 kase beyaz peynir
- 1 adet küçük soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzerine için
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam ya da çekirdek
Ispanaklı Milföy Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış suyu süzülmüş ıspanaklı ince ince doğrayın.
- Küçük doğranmış soğan ve kalan malzemeleri iyice karıştırın.
- Milföy hamurunu tezgaha koyup üzerine ıspanakları güzelce yayın.
- Uzun tarafından çok sıkı olmayacak şekilde rulo halinde sarın.
- Daha sonra bir buçuk parmak genişliğinde kesip fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürüp çok az susam yada çekirdek serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder