Ispanaklı Milföy Börek Tarifi

 

Ispanaklı Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru (Dikdörtgen) ya da 6 adet milföy hamurunu dikdörtgen olacak şekilde birbirine yapıştırarak da kullanabilirsiniz
  • 250 gram ıspanak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Küçük 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet küçük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzerine için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam ya da çekirdek

    Ispanaklı Milföy Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yıkanmış suyu süzülmüş ıspanaklı ince ince doğrayın.
  • Küçük doğranmış soğan ve kalan malzemeleri iyice karıştırın.
  • Milföy hamurunu tezgaha koyup üzerine ıspanakları güzelce yayın.
  • Uzun tarafından çok sıkı olmayacak şekilde rulo halinde sarın.
  • Daha sonra bir buçuk parmak genişliğinde kesip fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürüp çok az susam yada çekirdek serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...