11 Temmuz 2023 Salı

Hint Pare (Yapıldığı Gün Biten Tatlı) Tarifi

 

Hint Pare (Yapıldığı Gün Biten Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 2.5 3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su

Üzerine;

  • 1 yumurtanın akı
  • Hindistan cevizi

    Hint Pare (Yapıldığı Gün Biten Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye konulup çırpılır, az şeker eritilir ve kaynamaya bırakılır.
  • 5 dk sonra 2-3 damla limon suyu sıkıp 2-3 dk sonra altı kapatılıp soğumaya bırakılır.
  • Tatlı hamuru için yoğurma kabına hindistan cevizi, eritilmiş katıyağ, sıvı yağ, süt ve vanilya konulup çırpılır.
  • Yavaş yavaş un eklemesi yapılarak kabartma tozu da ilave edilip hamur toparlanır.
  • Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • Benim 2. 5 su bardağından az fazla un gitti ona göre kontrollü olarak ekleme yapmanızı öneririm.
  • Hamurdan iri ceviz kadat parça alınır ve avuç içinde rulo şeklinde yassılaştırıp resimdeki gibi şekil verilir.
  • Fırın tepsisine dizilir ve üzerine yumurta akını sürüp hindistan cevizine bulayalım 175° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra ilk sıcaklığının bayağı çıkması için beklenip sonra şerbet dökülür. (kıyır olması için) dinlendikten sonra servise sunulur afiyet olsun.
  • Bu ölçüler ile 25 adet tatlı çıkmaktadır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak lokmalık şekerpare gibi de yapabilirsiniz o zaman daha fazla çıkacaktır çay bardağım 125 ml’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder