Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1.5litre süt
- 1 su bardağından 1 bardak eksik nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker (isterse bağlı artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bisküvi (opsiyonel, dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz, ben elimde açılmış yarım bisküvileri değerlendirdim)
Üzeri için;
- 1 paket kakaolu puding
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- Çikolata
- Fındık
Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için; bisküvi hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Soğuyunca pürüzsüz kıvam alana kadar blenderden geçirin.
- Üzerine eşit boyda parçaladığını bisküvileri dökün. Karışımı ıslatılmış borcama döküp yayın.
- Pudingi paketine uygun hazırlayın, içerisine bi tatlı kaşığı kahveyi ekleyin. İyice karıştırıp soğumadan muhallebinin üzerine yayın.
- Soğuyunca streçle kapatıp dolapta en az 3 saat dinlendirin. Yaz olduğu için ne kadar dinlendirirseniz o kadar iyi, ben bir gece dinlendim.
- Üzerine çikolata rendesi ve fındık serperek servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder