5 Temmuz 2023 Çarşamba

Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi

 

Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1.5litre süt
  • 1 su bardağından 1 bardak eksik nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker (isterse bağlı artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bisküvi (opsiyonel, dilediğiniz bisküviyi kullanabilirsiniz, ben elimde açılmış yarım bisküvileri değerlendirdim)

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • Çikolata
  • Fındık

    Sütlü Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için; bisküvi hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin. Soğuyunca pürüzsüz kıvam alana kadar blenderden geçirin.
  • Üzerine eşit boyda parçaladığını bisküvileri dökün. Karışımı ıslatılmış borcama döküp yayın.
  • Pudingi paketine uygun hazırlayın, içerisine bi tatlı kaşığı kahveyi ekleyin. İyice karıştırıp soğumadan muhallebinin üzerine yayın.
  • Soğuyunca streçle kapatıp dolapta en az 3 saat dinlendirin. Yaz olduğu için ne kadar dinlendirirseniz o kadar iyi, ben bir gece dinlendim.
  • Üzerine çikolata rendesi ve fındık serperek servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder