13 Temmuz 2023 Perşembe

Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi

 

Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı (kavrulmuş irmik)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Süslemek için;

  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi

    Kavrulmuş İrmik İle Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım karıştıralım.
  • Bir taşım kaynayınca içine limon suyu ilave edip karıştıralım kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Bir tavaya irmiği alalım rengi hafif değişene kadar kavrulalım.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım.
  • Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpalım.
  • Un,kabartma tuzu ve vanilya ilave edip çırpalım.
  • Kavrulmuş soğumuş irmiği ekleyip spatula ile iyice karıştıralım.
  • Büyük boy yuvarlak borcama döküp yayın.
  • 180 derece fırında 30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökelim 4-5 saat dinlendirelim. Dilimleyip üzerini süsleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder