Mantarlı Dana Antrikot (Misafir Menüsü İçin) Tarifi

 

Mantarlı Dana Antrikot (Misafir Menüsü İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça antrikot veya ince dilimlenmiş dana eti
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım tatlı kaşığı biberiye
  • Yarım çay kaşığı yedibahar
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı ilik suyu
  • 3 tane defne yaprağı

    Mantarlı Dana Antrikot (Misafir Menüsü İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etleri derin bir kaba alıp üzerine süt ve sıvı yağ döküp iyice karıştırın.
  • Üzerini streçleyip dolaba kaldırın en az 6-7 saat bekletip yağsız tavada önlü arkalı suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
  • Sonra düdüklüye alıp 10 dakika pişirin.
  • Tavaya tereyağını alın ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırın ve kavurun.
  • Daha sonra rendelenmiş sarımsak ,salça, tuz ve baharatları ekleyin.
  • Kavurup yıkanıp parçalanmış mantarları ekleyin et suyu bir bardak su, nişasta ile karıştırıp iyice ezdikten sonra yemeğe eklenir.
  • Bir taşım kaynatıp pişirilmiş etleri ve defne yaprağı ekleyin.
  • Bir iki taşım kaynadıktan sonra hafif sulu olacak şekilde servis yapabilirsiniz.
  • Ben yanına naneli ve kaşarlı makarna ile servis yaptım siz pilav veya istediğiniz başka bir makarna çeşidiyle servisi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...