Mantarlı Dana Antrikot (Misafir Menüsü İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 parça antrikot veya ince dilimlenmiş dana eti
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 400 gram mantar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım tatlı kaşığı biberiye
- Yarım çay kaşığı yedibahar
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı ilik suyu
- 3 tane defne yaprağı
Mantarlı Dana Antrikot (Misafir Menüsü İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etleri derin bir kaba alıp üzerine süt ve sıvı yağ döküp iyice karıştırın.
- Üzerini streçleyip dolaba kaldırın en az 6-7 saat bekletip yağsız tavada önlü arkalı suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
- Sonra düdüklüye alıp 10 dakika pişirin.
- Tavaya tereyağını alın ince doğranmış soğanı ekleyip karıştırın ve kavurun.
- Daha sonra rendelenmiş sarımsak ,salça, tuz ve baharatları ekleyin.
- Kavurup yıkanıp parçalanmış mantarları ekleyin et suyu bir bardak su, nişasta ile karıştırıp iyice ezdikten sonra yemeğe eklenir.
- Bir taşım kaynatıp pişirilmiş etleri ve defne yaprağı ekleyin.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra hafif sulu olacak şekilde servis yapabilirsiniz.
Ben yanına naneli ve kaşarlı makarna ile servis yaptım siz pilav veya istediğiniz başka bir makarna çeşidiyle servisi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder