5 Temmuz 2023 Çarşamba

Midye Baklava Tarifi

 

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • Alabildiğince un (toplamda 2 su bardağı kullandım, markaya göre değişir).

Açmak için;

  • Buğday nişastası (elinizde varsa mısır kullanın)

İç harcı için;

  • Dövülmüş fındık (ceviz ya da fıstık tercih edebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağından az şeker
  • 2.5 su bardağından az su
  • Çeyrek limon suyu

    Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeleri uygun bir kaba alın. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Hamuru beş dakika kadar dinlendirin.
  • Bu sırada şerbeti için gerekli malzemeleri uygun bir tencereye alın, kanamaya başlayınca limon suyunu dökün. 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru 12 bezeye bölün. Her birini tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirip üst üste dizin. En üste nişasta serpmeden merdane yardımıyla açın. Sıkıca rulo şeklinde sarın.
  • Parmak kalınlığında dilimleyin. Her bir bezeyi merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde, merdane yardımıyla açın. İçerisine fındık koyup bastırmadan kapatın. Tepsiye dizin.
  • Üzerine eritilmiş yağları sürüp. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızana kadar pişirin.
  • Soğuk tatlıya soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder