Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- Kadayıf
- 25 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- Ceviz
Muhallebi için;
- Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krema (100 ml)
Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kadayıfların kolay ufalanması için 1-2 saat önceden buzluğa koyalım.
- Buzluktan çıkardığımız kadayıfları elimizle ufalayalım.
- Teflon veya granit tavaya yağı koyalım ve ocağa alalım.
- Yağ eriyince üzerine şekeri ve kadayıfları ekleyelim.
- Sürekli ters düz ederek kadayıfları karıştıralım. (kadayıfları sürekli karıştırmazsak her yeri eşit kızarmaz ve yanabilir)
- Rengi iyice kızarana kadar kavuralım.
- Ocaktan almadan 5 dk önce içine ceviz veya fındık ekleyerek kadayıfla birlikte biraz daha kavuralım.
- Ocaktan aldığımız kadayıfları başka bir kaba alarak soğumaya bırakalım. (sıcak tavada bırakırsak pişmeye devam eder ve yanar)
- Kenara aldığımız kadayıflar bekledikçe sertleşip birbirine yapışır ve ayırdığımızda iyice ufalanır. Bu durumu önlemek için kadayıfı ara ara karıştıralım.
- Muhallebi için; bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alalım.
- Ocakta göz göz olana kadar çırpalım.
- Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilyayı ekleyelim.
- Muhallebiyi 10-15 dk soğumaya bırakalım.
- Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyelim ve çırpalım. Muhallebi hazır.
- Kadayıfları eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Yarısını borcamın tabanına dökelim ve kaşıkla her yerine eşit şekilde yayalım.
- Üzerine muhallebiyi dökelim ve spatulayla düzeltelim.
- En üste tekrar kadayıf ekleyelim ve her yerine yayalım.
- Muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2-3 saat dinlendirelim. Muhallebili kadayıf hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 🌷.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder