5 Temmuz 2023 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf Tarifi

 

Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • Kadayıf
  • 25 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz

Muhallebi için;

  • Yarım litre süt (2,5 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema (100 ml)

    Muhallebili Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfların kolay ufalanması için 1-2 saat önceden buzluğa koyalım.
  • Buzluktan çıkardığımız kadayıfları elimizle ufalayalım.
  • Teflon veya granit tavaya yağı koyalım ve ocağa alalım.
  • Yağ eriyince üzerine şekeri ve kadayıfları ekleyelim.
  • Sürekli ters düz ederek kadayıfları karıştıralım. (kadayıfları sürekli karıştırmazsak her yeri eşit kızarmaz ve yanabilir)
  • Rengi iyice kızarana kadar kavuralım.
  • Ocaktan almadan 5 dk önce içine ceviz veya fındık ekleyerek kadayıfla birlikte biraz daha kavuralım.
  • Ocaktan aldığımız kadayıfları başka bir kaba alarak soğumaya bırakalım. (sıcak tavada bırakırsak pişmeye devam eder ve yanar)
  • Kenara aldığımız kadayıflar bekledikçe sertleşip birbirine yapışır ve ayırdığımızda iyice ufalanır. Bu durumu önlemek için kadayıfı ara ara karıştıralım.
  • Muhallebi için; bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alalım.
  • Ocakta göz göz olana kadar çırpalım.
  • Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilyayı ekleyelim.
  • Muhallebiyi 10-15 dk soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyelim ve çırpalım. Muhallebi hazır.
  • Kadayıfları eşit olacak şekilde ikiye ayıralım. Yarısını borcamın tabanına dökelim ve kaşıkla her yerine eşit şekilde yayalım.
  • Üzerine muhallebiyi dökelim ve spatulayla düzeltelim.
  • En üste tekrar kadayıf ekleyelim ve her yerine yayalım.
  • Muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2-3 saat dinlendirelim. Muhallebili kadayıf hazır. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun. 🌷.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder