Tavuk Şiş Midye Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğüs küp küp doğranmış
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Sos için
- 5 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı köri
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- Kekik
- Sarımsak tozu yada 2 diş sarımsak rendesi
- 1 şişe maden suyu
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Şiş tavukları dizmek için
- Şiş (Yoksa öylede pişire bilirsiniz)
Tavuk Şiş Midye Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu karbonatlı suya atıyoruz.
- 30 dk bekletip süzüyoruz.
- Sonra şişlere diziyoruz, una buluyoruz.
- Sosunu hazırlıyoruz. Un ve baharatları tuzu bir kaba alıyoruz.
- Üzerine maden suyunu ilave ederek çırpıcıyla çırpıyoruz. Boza kıvamında olucak.
- Sonra şişlerde dizili olan tavukları sosa buluyoruz.
- Kızgın yağın içine atıp pişiriyoruz.
- Sonra havlu kağıt serili tabağa ben wok tavada kızartım. Onun için şişleri ikiye böldüm. Yumuşacık pamuk gibi oldular deniyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder