Patlıcan Graten (Ekmek Banmalık Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet domates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet küp şeker
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcan Graten (Ekmek Banmalık Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzün.
- Tavaya sıvı yağ koyup soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp soteleyin.
- Biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
- Kapağını kapatıp domatesler suyunu salana kadar pişirin.
- Patlıcanları ilave edin.
- Tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alın küçük oval borcama döküp yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip 180 derece fırında kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
❗️Not; isterseniz güveç kaplarında porsiyonluk hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder