Patlıcanlı Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 8 yaprak milföy hamuru
İç harcı için;
- 3-4 adet patlıcan
- 1 büyük domates
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Toz kırmızı biber
- Tuz
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
Patlıcanlı Pratik Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Tuzlu suda yarım saat bekletelim.
- Soğanı ince kıyım doğrayalım kavuralım, biberleri ince kıyım doğrayalım ilave edelim, bir süre kavuralım.
- Domatesi, salçayı ve baharatları ilave edelim hepsini kavuralım.
- Patlıcanların suyunu süzüp ilave edelim orta ateşte bir süre yumuşayana kadar pişirelim. Soğumaya alalım.
- Milföyleri bütün haliyle tepsiye yerleştirelim uç kısımları iki parmak kadar tepsine dışına alalım karşılıklı yerleştirelim hepsine bu işlemi uygulayalım.
- İç harcını milföylerin üzerine eşit yayalım uç kısımlarından kare olarak üste doğru kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. 170 derece fansız ayar fırında kızarana kadar pişirelim.Servise hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder