Pesto Soslu Tuzlu Galette (Kıyır Kıyır Hamuruyla) Tarifi İçin Malzemeler
Galette için;
- 110 gram soğuk tereyağ (küp küp doğranmış)
- 175 gram un (1.5 su bardağı un civarı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 3 yemek kaşığı soğuk su
Peynirli harç için;
- 1 dilim süzme peynir
- Göz kararı rendelenmiş taze kaşar
- 1 dilim tulum peyniri
Pesto sos için;
- 1 büyük demet taze fesleğen
- 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çimdik tuz
Pesto Soslu Tuzlu Galette (Kıyır Kıyır Hamuruyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pesto sos yapımı için; tüm malzemeleri blender da çekelim. İşte bu kadar 🌸
- Hamur dinlenirken peynirli harcı hazırlayalım;
- Peynirli harç yapımı için; tüm malzemeleri bir kasenin içerisinde ezelim biraz zeytinyağı ile karıştıralım. 🌸.
- Galette yapımı için; un ve tuzu karıştıralım ortasını havuz yaparak tereyağını ekleyelim.
- Parmak uçları ile tereyağını una (yoğurmadan) yedirelim.
- Kum gibi parçalar oluşunca ortasına su ve sirke ekleyerek yoğuralım. Yumuşak bir kıvam olacak.
- Hazırlanan hamuru streç filme satıp 40 dk buzdolabında dinlendirelim.
- Mutfak robotunda yapacaksanız su ve sirke hariç bütün malzemeleri robota alalım ve kum haline gelene kadar karıştıralım. En son su ve sirkeyi ekleyelim ve hamur toplanana kadar robotta yoğuralım.
- Dolapta dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında açalım kenarlarından pay bırakarak peynirli karışımı hamurun üzerine koyalım ve domatesleri dizelim.
- Domateslerin üzerine zeytinyağı, karabiber ve sarımsak tozundan oluşan karışımı sürelim.
- Yağlı kağıt yardımı ile kenarlarını düzgünce kapatalım yumurta sarısını kenarlarına sürelim ardından çörek otu susam serpelim.
- Önceden ısınan 180 derece 30-35 pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra pesto sosumuzu da ekleyerek servis edelim.
Not:Sosu fazla yaptım akşama makarna da kullanmak için, malzemeleri azaltarak yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder