9 Temmuz 2023 Pazar

Yoğurt Çorbası ( Kesinlikle Deneyin Mükemmel Oluyor) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yoğurt, un ve suyu ilave ederek tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra erişteyi ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Tuzumuzu da ekleyelim ve 1-2 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım. Çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sosu için uygun bir sos tavasına tereyağını alalım ve eritelim.
  • Üzerine pul biber ve naneyi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmamaya dikkat edelim.
  • Çorbamızı kaselere alalım ve üzerine sostan gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye aktarıp o şekilde de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder