Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı erişte
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize yoğurt, un ve suyu ilave ederek tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
- Çorbamız kaynadıktan sonra erişteyi ekleyelim ve kısık ateşte ara ara karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tuzumuzu da ekleyelim ve 1-2 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım. Çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sosu için uygun bir sos tavasına tereyağını alalım ve eritelim.
- Üzerine pul biber ve naneyi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmamaya dikkat edelim.
- Çorbamızı kaselere alalım ve üzerine sostan gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye aktarıp o şekilde de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder