Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
Pilav için;
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 damla limon
- 1 silme çay kaşığı şeker
Tavuk haşlaması için;
- 1 tam tavuğun eti
- 3 litre su
- 2 çay kaşığı tuz
Yanında servis için;
- Turşu
- Domates
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tam bir tavuk eti yıkanarak derin bir tencerede tavuğun üzerini geçen su ile doldurulur. Suyun içine tuz eklenir. 40 dakika kadar kaynamaya bırakılır.
- O sırada pilav için; 1 tane soğan çok küçük olacak şekilde doğranır ve kavrulur. Ardından yıkanmış pirinçler tencereye alınarak üzerine tuz, şeker, limon eklenerek tam 5 dakika kavrulur.
- Haşlanmış tavuğun suyu süzgeç yardımıyla süzülerek 4 su bardağı olacak şekilde kavrulmuş pilava eklenir.
- Pilav 1 dakika yüksek ateşte eklenen su ile kaynatılır ve daha sonra kapadığı kapatılarak kısık ateşte 13 dakika kadar pişirilir.
- Bir taraftan haşlanan tavuğun üzerinden 3 parça kadar et (kişi sayısına göre ayarlanır) tiftilir.
- Pilavın yanına servis için domates ve turşular küp küp doğranır.
- Bir kaseye tiftilen tavuklar ilk olarak konur ve pilav kaseye güzelce yerleştirilerek servis tabağına ters çevrilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder