9 Temmuz 2023 Pazar

Tavuklu Pilav Tarifi

 

Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Pilav için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 damla limon
  • 1 silme çay kaşığı şeker

Tavuk haşlaması için;

  • 1 tam tavuğun eti
  • 3 litre su
  • 2 çay kaşığı tuz

Yanında servis için;

  • Turşu
  • Domates

    Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tam bir tavuk eti yıkanarak derin bir tencerede tavuğun üzerini geçen su ile doldurulur. Suyun içine tuz eklenir. 40 dakika kadar kaynamaya bırakılır.
  • O sırada pilav için; 1 tane soğan çok küçük olacak şekilde doğranır ve kavrulur. Ardından yıkanmış pirinçler tencereye alınarak üzerine tuz, şeker, limon eklenerek tam 5 dakika kavrulur.
  • Haşlanmış tavuğun suyu süzgeç yardımıyla süzülerek 4 su bardağı olacak şekilde kavrulmuş pilava eklenir.
  • Pilav 1 dakika yüksek ateşte eklenen su ile kaynatılır ve daha sonra kapadığı kapatılarak kısık ateşte 13 dakika kadar pişirilir.
  • Bir taraftan haşlanan tavuğun üzerinden 3 parça kadar et (kişi sayısına göre ayarlanır) tiftilir.
  • Pilavın yanına servis için domates ve turşular küp küp doğranır.
  • Bir kaseye tiftilen tavuklar ilk olarak konur ve pilav kaseye güzelce yerleştirilerek servis tabağına ters çevrilir.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder