İki Renkli Kaşık Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
Alt kısım için;
- 125gr tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
Üst kısım için;
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Üzeri için;
- Kakao
İki Renkli Kaşık Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Alt kısım için; tencerede tereyağını eritip unu 5-6dk kavurun. Kavurulan una sütü ekleyip çırpıcıyla sürekli karıştırın. 2-3 dk sonunda şekeri ekleyip tamamen kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın, vanilini ekleyip tekrar karıştırın. Uygun borcama harcı dökün ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
- Üst kısım için; tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Karışımı soğumuş olan muhallebinin üstüne döküp eşit şekilde yayın
- . Oda sıcaklığına gelincr buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat dinlendirin. En son üstüne kakao serpiştirip servis edin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder