Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 -3 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın ,kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozunu ilave edip unu da eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru dörde bölün hamurun birini alıp tezgahın veya masanın üstüne alıp elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
- Elinizle üzerine bastırarak düzleyin.
- Bir bıçak ile çapraz bir şekilde baklava dilimi gibi kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hamurların hepsini bu şekil yapın üzerine yumurta sarısı sürün.
- Çörek otu ve susam serpip 180 derece fırında 30 dakika pişirin, fırından çıkarıp servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder