11 Temmuz 2023 Salı

Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi

 

Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 -3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Tuzlu Kurabiye (Uzun Süre Bayatlamayan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın ,kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozunu ilave edip unu da eleyerek kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru dörde bölün hamurun birini alıp tezgahın veya masanın üstüne alıp elinizle silindir şeklinde yuvarlayın.
  • Elinizle üzerine bastırarak düzleyin.
  • Bir bıçak ile çapraz bir şekilde baklava dilimi gibi kesin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hamurların hepsini bu şekil yapın üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Çörek otu ve susam serpip 180 derece fırında 30 dakika pişirin, fırından çıkarıp servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder