Karamelize Şerbetli Revani Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı irmik
Karamelize Şerbetli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet yapımı;1 su bardağı şekeri tencereye alıp karamel rengine gelene kadar karıştıralım.
- Sonra 3.5 bardak suyu ekleyip kalan şekeri ilave edelim.
- Şerbetimiz kaynadıktan sonra birkaç damla limon sıkalım. Yaklaşık 5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Kek yapımı;Şeker ve yumurtayı rengi açılana kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemeleri en son katı malzemeleri ekleyerek kekimizin havasını söndürmeden katıştıralım.
- Daha önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlımızı şerbetle buluşturalım 😊
- Üzerini hindistan cevizi veya toz fıstıkla süsleyebilir, dondurma, kaymakla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder