Limonlu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardak toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 su bardağı un
Limonlu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ile yumurta köpürene kadar çırpılır.
- Sıvı yağ, süt ve limon suyu rendesi ile birlikte eklenir.
- Un, nişasta, kabartma tozu ,vanilya elenerek çırpılır .
- Ardından yağlanmış baton kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kürdan kontrolü ile kızarana kadar pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder