6 Eylül 2023 Çarşamba

AirFryer'da Selanik Gevreği Tarifi

 

AirFryer'da Selanik Gevreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru meyve
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı

    AirFryer'da Selanik Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve sıcak suyu bir çırpma kabına alalım ve mikser ile köpürene kadar çırpalım.
  • Toz şeker, sirke ve tereyağını ilave ederek karışana kadar çırpmaya devam edelim.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve bir spatula yardımıyla iyice karıştıralım.
  • Kuru meyve, fındık ve Antep fıstığını ekleyelim. Spatula yardımıyla hamura homojen bir şekilde karışmasını sağlayalım.
  • Hazır olan hamuru, pişirme kağıdı serdiğimiz airfryer haznesine dökerek her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
  • Manuel pişirme ayarında, 160 derecede 30 dakika pişirelim.
  • Pişen Selanik gevreği hamurunun oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim ve ardından daha rahat kesebilmek için, 30 dakika dondurucuda bekletelim.
  • Dondurucudan aldıktan sonra ince dilimler halinde keselim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Manuel pişirme ayarında, 160 derecede 7 dakika süreyle kurutalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder