Bagel Tarifi İçin Malzemeler
- 230 ml (1 su bardağından biraz fazla) ılık süt
- 25 gram (1 yemek kaşığı kadar) yumuşak tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 20 gram yaş maya
- 30 gram (2 yemek kaşığı) şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 400-420 gram (3 su bardağından biraz fazla) un
Üzeri için:
- Yumurta beyazı
Haşlamak için:
- 2-2,5 litre su
- 2 küp şeker (yarım yemek kaşığı) şeker
Bagel Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü hafif ısıtıp içerisine tereyağ ekleyin ve eritin.
- Yoğurma kabına diğer malzemeler ile alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Kalıbı biraz yağlayın, hamuru üzerine yerleştirip üzeri kapalı 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın.
- Bezelerin ortasını delin.
- Parmaklarınız ile çok fazla inceltmeden genişleterek halkalar açın.
- Tencerede suyu kaynatın ve içerisine şekeri ekleyip karıştırın.
- Ocağın altını hafif kısın su artık kaynamasın, ve halkaları üst tarafa alta gelecek şekilde suya bırakın.
- 30 saniye her iki tarafını pişirin. (30 saniye bi tarafı 30 saniye diğer tarafı).
- Halkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta beyazı sürün.
- Daha sonra her birinin üzerini isteğe bağlı, beyaz susama, veya susam haşhaş karışımına, veya çekirdeklere batırıp tekrar fırın tepsisine alın.
- Bu şekilde 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında (yaklaşık 20 dakika) kızarana kadar pişirin.
- Fırından alıp üzerine hemen bir bez örtün.
- Kısa bi süre bu şekilde beklettikten sonra arasına istediğinizi koyup servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder