18 Eylül 2023 Pazartesi

Bagel Tarifi

 

Bagel Tarifi İçin Malzemeler

  • 230 ml (1 su bardağından biraz fazla) ılık süt
  • 25 gram (1 yemek kaşığı kadar) yumuşak tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 20 gram yaş maya
  • 30 gram (2 yemek kaşığı) şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 400-420 gram (3 su bardağından biraz fazla) un

Üzeri için:

  • Yumurta beyazı

Haşlamak için:

  • 2-2,5 litre su
  • 2 küp şeker (yarım yemek kaşığı) şeker

    Bagel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü hafif ısıtıp içerisine tereyağ ekleyin ve eritin.
  • Yoğurma kabına diğer malzemeler ile alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Kalıbı biraz yağlayın, hamuru üzerine yerleştirip üzeri kapalı 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve bezeler yapın.
  • Bezelerin ortasını delin.
  • Parmaklarınız ile çok fazla inceltmeden genişleterek halkalar açın.
  • Tencerede suyu kaynatın ve içerisine şekeri ekleyip karıştırın.
  • Ocağın altını hafif kısın su artık kaynamasın, ve halkaları üst tarafa alta gelecek şekilde suya bırakın.
  • 30 saniye her iki tarafını pişirin. (30 saniye bi tarafı 30 saniye diğer tarafı).
  • Halkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta beyazı sürün.
  • Daha sonra her birinin üzerini isteğe bağlı, beyaz susama, veya susam haşhaş karışımına, veya çekirdeklere batırıp tekrar fırın tepsisine alın.
  • Bu şekilde 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında (yaklaşık 20 dakika) kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alıp üzerine hemen bir bez örtün.
  • Kısa bi süre bu şekilde beklettikten sonra arasına istediğinizi koyup servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder