18 Eylül 2023 Pazartesi

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi

 

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket penne makarna (250 gr)
  • Sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 400 gr mantar
  • 200 ml krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kremalı mantarlı makarna için öncelikle kaynayan suya tuz ve penne makarnayı ilave edelim. Ara ara karıştırarak makarnayı haşlanmaya bırakalım.
  • Makarnalarımız haşlanırken diğer taraftan soğanı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayalım.
  • Mantarlarımızın kabuklarını da güzelce soyalım ve doğrayalım. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızın üzerini temiz bir bezle silerek de kullanabilirsiniz.
  • Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtalım.
  • Doğradığımız soğanları tavaya alarak derinliğini kaybedinceye kadar soteleyelim.
  • Mantarları da ilave edip sotelemeye devam edelim. Mantarlarımız suyunu salıp çekinceye kadar bu şekilde karıştırarak pişirelim.
  • Haşlanan makarnayı kontrol ettikten sonra ocaktan alarak suyunu süzdürelim.
  • Suyunu çekip kavrulmaya başlayan mantarlara sıvı krema, tuz, kekik ve karabiberi ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştıralım.
  • Son olarak haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı da hazırladığımız sosa ilave edelim.
  • Sos ve makarna iyice bütünleşinceye kadar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirelim.
  • Kremalı mantarlı makarnamızı bekletmeden sıcağıyla servis edelim. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder