Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket penne makarna (250 gr)
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr mantar
- 200 ml krema
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremalı mantarlı makarna için öncelikle kaynayan suya tuz ve penne makarnayı ilave edelim. Ara ara karıştırarak makarnayı haşlanmaya bırakalım.
- Makarnalarımız haşlanırken diğer taraftan soğanı piyazlık olacak şekilde ince ince doğrayalım.
- Mantarlarımızın kabuklarını da güzelce soyalım ve doğrayalım. Bu aşamada dilerseniz mantarlarınızın üzerini temiz bir bezle silerek de kullanabilirsiniz.
- Ardından uygun bir tavaya zeytinyağını alarak ısıtalım.
- Doğradığımız soğanları tavaya alarak derinliğini kaybedinceye kadar soteleyelim.
- Mantarları da ilave edip sotelemeye devam edelim. Mantarlarımız suyunu salıp çekinceye kadar bu şekilde karıştırarak pişirelim.
- Haşlanan makarnayı kontrol ettikten sonra ocaktan alarak suyunu süzdürelim.
- Suyunu çekip kavrulmaya başlayan mantarlara sıvı krema, tuz, kekik ve karabiberi ekleyerek tüm malzemeyi birkaç dakika karıştıralım.
- Son olarak haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı da hazırladığımız sosa ilave edelim.
- Sos ve makarna iyice bütünleşinceye kadar kısık ateşte birkaç dakika daha pişirelim.
- Kremalı mantarlı makarnamızı bekletmeden sıcağıyla servis edelim. Deneyecek herkese afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder