Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 350 -400 gr kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Arasına :
- Çilek ve çekilmiş badem
Üzerine:
- Krem şanti
- Çilek
- Rendelenmiş çikolata
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 yemek kaşığı kadar tereyağını bir tencerede eritelim.
- Daha sonra içerisine kadayıfı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.
- Rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Son olarak cevize ekleyerek son kez karıştırıp altını kapatalım ve genişçe bir tepsinin içerisine kadayıflarımızı dökelim.
- Spatula yardımıyla bastırarak her yerine gelecek şekilde yerleştirelim.
- Ardından muhallebimizi yapalım, sütümüzü ,şekerimizi ve unumuzu genişçe bir tencereye alalım ve çırpma teli ile karıştırıp ocakta kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım .
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
- Eridikten sonra altını kapatalım ve mikserle 10 dakika kadar oda sıcaklığına gelene kadar çırpalım.
- Beklettiğimiz kadayıflarımızın üzerine muhallebimizi dökelim ve güzelce kaşığımızın arkasını suya batırarak yayalım.
- Dolapta 4-5 saat kadar soğumaya bırakalım.
- Ardından dolaptan çıkarttıktan sonra dilimlere bölelim ve kenar kısımlarına çekilmiş fındık fıstık ceviz dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
- Ben çilek koyarak sardım arkadaşlar sizler arasına istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
- Daha sonra sunum tabağıma aldıktan sonra üzerine önceden hazırlamış olduğum krem şantiden sıktım ve çilek ve çikolata ile süsledim, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder