4 Eylül 2023 Pazartesi

Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi

 

Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 -400 gr kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Arasına :

  • Çilek ve çekilmiş badem

Üzerine:

  • Krem şanti
  • Çilek
  • Rendelenmiş çikolata

    Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 yemek kaşığı kadar tereyağını bir tencerede eritelim.
  • Daha sonra içerisine kadayıfı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım.
  • Rengi hafif dönmeye başlayınca şeker ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Son olarak cevize ekleyerek son kez karıştırıp altını kapatalım ve genişçe bir tepsinin içerisine kadayıflarımızı dökelim.
  • Spatula yardımıyla bastırarak her yerine gelecek şekilde yerleştirelim.
  • Ardından muhallebimizi yapalım, sütümüzü ,şekerimizi ve unumuzu genişçe bir tencereye alalım ve çırpma teli ile karıştırıp ocakta kaynayıp kıvam alana kadar karıştıralım .
  • Kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek eriyene kadar karıştıralım.
  • Eridikten sonra altını kapatalım ve mikserle 10 dakika kadar oda sıcaklığına gelene kadar çırpalım.
  • Beklettiğimiz kadayıflarımızın üzerine muhallebimizi dökelim ve güzelce kaşığımızın arkasını suya batırarak yayalım.
  • Dolapta 4-5 saat kadar soğumaya bırakalım.
  • Ardından dolaptan çıkarttıktan sonra dilimlere bölelim ve kenar kısımlarına çekilmiş fındık fıstık ceviz dilediğiniz şekilde koyabilirsiniz.
  • Ben çilek koyarak sardım arkadaşlar sizler arasına istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
  • Daha sonra sunum tabağıma aldıktan sonra üzerine önceden hazırlamış olduğum krem şantiden sıktım ve çilek ve çikolata ile süsledim, afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder