2 Eylül 2023 Cumartesi

Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi

 

Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Bisküvi tabanı için:

  • 10 adet yulaflı bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık

Frambuaz püresi için:

  • 300 gram frambuaz taze veya dondurucudan (Buzu çözülmüş)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Mascarponeli kreması için:

  • 250 gram soğuk mascarpone
  • 1 paket vanilya şekeri veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kutu soğuk sıvı krema (200 ml)

Üzerini süslemek için:

  • 6 adet frambuaz
  • 1 yemek kaşığı çikolata parçaları

    Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip bardaklara paylaştırın.
  • Üzerine kaşık yardımıyla bastırın.
  • Kreması için bütün gerekli malzemeleri karıştırma kabınıza alıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
  • Kremayı ister benim gibi sıkma torbanıza alıp bisküvilerin üzerine sıkın ister kaşık yardımıyla paylaştırın.
  • Frambuaz püresi için frambuaz ve pudra şekerini bir kabın içine alıp el blenderinle püre haline getirin.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Üzerini geri kalan krema, frambuaz ve çikolata parçaları ile süsleyin. Buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder