Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Bisküvi tabanı için:
- 10 adet yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık
Frambuaz püresi için:
- 300 gram frambuaz taze veya dondurucudan (Buzu çözülmüş)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Mascarponeli kreması için:
- 250 gram soğuk mascarpone
- 1 paket vanilya şekeri veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 kutu soğuk sıvı krema (200 ml)
Üzerini süslemek için:
- 6 adet frambuaz
- 1 yemek kaşığı çikolata parçaları
Kupta Frambuazlı Mascarpone Kremalı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirip bardaklara paylaştırın.
- Üzerine kaşık yardımıyla bastırın.
- Kreması için bütün gerekli malzemeleri karıştırma kabınıza alıp sertleşene kadar mikserle çırpın.
- Kremayı ister benim gibi sıkma torbanıza alıp bisküvilerin üzerine sıkın ister kaşık yardımıyla paylaştırın.
- Frambuaz püresi için frambuaz ve pudra şekerini bir kabın içine alıp el blenderinle püre haline getirin.
- Kuplara paylaştırın.
- Üzerini geri kalan krema, frambuaz ve çikolata parçaları ile süsleyin. Buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder