2 Eylül 2023 Cumartesi

Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi

 






Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm: 220 ml

  • 4 yemek kaşığı şeker (75 gr)
  • 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı (75 gr)
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1 dolu su bardağı un (150 gr)
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

    Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri karıştırma kabınıza alıp elinizle hamuru yoğurun.
  • Streç folyo arasına sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Tart pasta kalıbınızı güzelce yağlayıp unlayın.
  • Hamuru iki streç folyo arasında kalıbın büyüklüğünde merdane yardımıyla açın.
  • Hamuru kalıbınıza alın. Elinizle bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin. 10 dk. kalıbın içinde beklettikten sonra yavaşça pasta tabağınıza ters çevirerek alın.
  • Üzerine arzuya göre meyvelerinizi dizip meyvelerin üzerine pişmiş pasta jölesi gezdirin. Soğuk servis edin!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder