Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüm: 220 ml
- 4 yemek kaşığı şeker (75 gr)
- 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı (75 gr)
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 dolu su bardağı un (150 gr)
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kıyır Kıyır Tart Pasta Tabanı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri karıştırma kabınıza alıp elinizle hamuru yoğurun.
- Streç folyo arasına sarın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
- Tart pasta kalıbınızı güzelce yağlayıp unlayın.
- Hamuru iki streç folyo arasında kalıbın büyüklüğünde merdane yardımıyla açın.
- Hamuru kalıbınıza alın. Elinizle bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fırında yaklaşık 13-15 dakika pişirin. 10 dk. kalıbın içinde beklettikten sonra yavaşça pasta tabağınıza ters çevirerek alın.
- Üzerine arzuya göre meyvelerinizi dizip meyvelerin üzerine pişmiş pasta jölesi gezdirin. Soğuk servis edin!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder