Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (bir sarı üzerine)
- 1 çay bardağı eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Ara için
- Beyaz peynir
Mayasız Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce margarin eritilir, daha sonra yoğurt yumurta ve sıvı yağ eklenir.
- Tuz ve kabartma tozumuzu da ekledikten sonra hamur iyice yoğrulur .
- Yağlı kağıt serili tepsimize hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Elimizde yassı şekil verilir peynir eklenir ,aralarına uçları kapatılır tepsiye dizilir.
- Üzerine susam ve yumurta sarısı sürülür.
- Daha sonra 180 derece fırına yaklaşık 30 -35 dakikada iyice kızarınca fırından çıkarılır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder