Muhteşem Rengiyle Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg orta sertlikte mürdüm eriği
- 750 gram toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı su
Muhteşem Rengiyle Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Erikleri yıkayın.Çekirdeklerini ayıklayın.
- Ortadan ikiye bölün.Çok büyükse dörde bölebilirsiniz.
- Yayvan tencereye erikleri koyun.
- Üzerine şekeri dökün.
- Suyu da döküp şeker sulanıncaya kadar 4-5 saat bekletin.
- Akşamdan hazırlayıp sabah da pişirebilirsiniz.
- Tencereyi ocağa alın kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri temizleyin.
- Kısık ateşte erikler yumuşayıp şerbeti kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Kıvamını anlamak için azıcık tabağa koyup dondurucuda biraz bekletin.
- Reçelin kıvamını bu şekilde ayarlayabilirsiniz.
- İnmeye yakın limon suyunu ilave edin.
- 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alın.
- Kavanozlara doldurup kapağını kapatın.
- Uzun süreli saklayacaksanız kaynar şekilde kavanoza doldurup sıfır kapak ile kapatın.
Afiyet olsun.
Not;
Erik çok tatlı bir meyve olduğu için şekeri normal reçelde kullandığım şekerden daha az kullandım.
Buna rağmen tadı ve yoğunluğu çok güzel oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder